Skořicovník čínský

 

Skořicovník čínský je velice známou bylinou. Známé je především využití kůry větví a stronků a specifické aroma. 
 
Skořicovník čínský neboli kasie se odlišuje od skořice saigonské nebo cejlonské, které jsou známou kuchyňskou surovinou a dochucovadlem. Kasie je známá především pro dva druhy - quills, což je skořicová kůra ve svitku, která se získává z mladých stromů a strips, tj. pásky ze starších stromů.
 
Nejznámější účinky na organismus jsou sedativní a také na snížení krevního tlaku a horečku. Olej kasie je známý pro antiseptické účinky. Užívá se také proti nadýmání a problémy s plynatostí. Další použití je na léčbu studených končetín, bolesti hlavy, kolen, slabý puls, menstruační bolesti atd. 
 
V současnosti je kasie pouvažována za slabě toxickou bylinu, která má zahřívací účinky.